אנשים רבים בוחרים להיכנס לשגרת אימונים, לשנות את אורח החיים שלהם בכדי להנות מאיזון ותחושה אנרגתית חיונית ויחד עם זאת מתלבטים לגבי אבקת חלבון או גיינר במטרה לשפר את ביצועיהם, להשיג את מטרותיהם ולהוסיף לצריכת החלבון היומית שלהם.

לשאלה האם לבחור בגיינר או באבקת חלבון אין תשובה חד משמעית שכן לכל אחד מאיתנו הרכה גופני פיזיולוגי שונה לחלוטין ויחד עם זאת מטרות שונות. בכדי לדעת מה לבחור, ראשית חשוב להבין את ההבדל המהותי והקריטי בין גיינר לבין אבקות חלבון. גיינרים פותחו ונוצרו במטרה לספק לגוף ארוחה שלמה הכוללת הרכב מאוזן ואיכותי של חלבונים, פחמימות ושומנים חיוניים.

אבקות חלבון

לעומת זאת, אבקות חלבון מורכבות מאחוז גבוה של חלבונים וחומצות אמינו עם כמות מזערית, לעתים אפסית של פחמימות ושומנים. אנשים הצורכים גיינר בדרך כלל מעוניינים לשלב שתי מטרות: האחת לעלות במשקל הגוף והשנייה לפתח מסת שריר רזה. לעומת זאת, אנשים הצורכים אבקות חלבון מעוניינים לשמר או לפתח מסת שריר מבלי להוסיף אחוזי שומן מיותרים לצריכה הקלורית היומית. לכן, כאשר אתם שואלים את עצמכם מה לבחור אבקת חלבון או אבקת גיינר עליכם בראש ובראשונה להגדיר את המטרות שלכם. יחד עם זאת, את האבקה יש להתאים בהתאם למבנה הפיזיולוגי שלכם ולהקפיד על יחס חלבון פחמימה נכון בהתאם למשקל גופכם. יש מאות אם לא אלפי סוגים של אבקות חלבון מומלצות וגיינרים המורכבים מקשת רחבה של חלבונים, פחמימות ושומנים. חלקם איכותיים יותר חלקם פחות ולכן כאשר מתבצעת הבחירה חשוב להבין לעומק את ההרכב והערך התזונתי של האבקה אותה אתם בוחרים. ככל שההתאמה תתבצע בצורה מדויקת וחכמה יותר, כך תוכלו להשיג את המטרות שלכם בצורה יעילה, לשפר את ההישגים שלכם בין אימון לאימון ולהנות מתוצאות לאורך זמן. חשוב לציין שאחת לתקופה יש לבחון שוב את המטרות וההישגים ואולי בהתאם לכך לעבור מגיינר לאבקת חלבון או להפך.

 

מתי נבחר בגיינר?

  • כאשר אנו רוצים לצרוך ארוחה שלמה הכוללת פחמימות, שומנים, חלבונים, ויטמינים ומינרלים. במצב כזה אנו מחדשים את מאגרי האנרגיה אחרי אימון אינטנסיבי ומונעים תהליכי הורסי שריר.
  • כאשר אנו רוצים לגוון את התפריט שלנו ולהנות מארוחה מזינה לכל דבר.
  • כאשר אנו רזים מאוד ורוצים להשיג מסה גבוהה של קלוריות כתוספת לצריכה היומית שלנו.
  • כאשר אנו רוצים לשלב עלייה במשקל עם עלייה במסת השריר.

 

מתי נבחר באבקת חלבון?

  • כאשר אנו מעוניינים להשיג תוספת חלבון איכותית בשל הקושי להשיג את כמות החלבון האופטימלית ממקורות מזון אחרים.
  • כאשר אנו רוצים להזרים לדם כמות גבוהה של חומצות אמינו חיוניות במטרה למנוע תהליכי פירוק ולאפשר תהליכי בנייה.
  • כאשר אנו רוצים לשלוט בכמות הפחמימות היומית אותה אנו צורכים.